Web Analytics Made Easy - StatCounter

Kunstenaars - Te Kunst en Te Keur

Title
Ga naar de inhoud

Kunstenaars

Huidige expositie november - december
Gré Dubbeldam uit Dronten heeft gestudeerd aan de Vrije Academie voor Beeldende kunsten
Haar werken voor aan de wand zijn doorgaans “aards”, dus water, wind, landschap en seizoenen zijn haar inspiratiebronnen. Dit geeft zij vorm in zowel het platte vlak als in reliëf en soms met gebruik van zand en van glas, dat al of niet geëmailleerd en gefused is.  De laatste tijd zijn haar werken abstracter geworden.
Emaille is glas dat op temperaturen tussen 700 en 900o c. op metaal (koper) wordt gesmolten. Over het algemeen gebruikt ze transparante emailles waardoor de koperglans ook meespeelt. Door kleuren over elkaar te smelten is de variatie eindeloos en speelt de ondergrond van koper een belangrijke rol.  
Ze gebruikt een emailleeroven met een binnenruimte van 30x30 cm, waarin haar werk in stukken wordt geëmailleerd. Daarna bouwt ze van deze losse op maat en model gezaagde stukken, het werk dat ze voor ogen had.  
De afmetingen van haar werken liggen tussen 50x60 cm en 70x80 cm.


 
Martin Sijbesma uit Kûbaard woont en werkt daar momenteel in de voormalig gereformeerde kerk.
De bewuste keuze om kunstschilder te worden kwam in 1986. Het was vooral de realistische schilderkunst die hem boeide, vooral uit de 17e en 18e eeuw. Zijn werken hebben een warme, romantische en verstilde inslag door de kleur en compositie.
Door zijn liefde voor oldtimers zie je de laatste jaren steeds vaker klassieke auto’s in zijn schilderijen. Tevens schildert hij graag interieurs, stillevens, veelal met antieke voorwerpen, groenten en fruit. "De geschiedenis van de schilderkunst leert mij dat het realisme nooit geheel is verdwenen, zelfs niet in de 20e eeuw. Deze kunstrichting is volgens mij een rode draad door de schilderkunst met diverse invalshoeken. Daarom is mijn uitgangspunt steeds de relatie tussen het eerder genoemde realisme en de hedendaagse tijd. Door de juiste combinatie van object en kleur wil ik rust uitbeelden en een sfeer van warmte, romantiek en nostalgie creëren." Het werk richt zich uitsluitend op het mooie van dingen, op harmonie en verstilling.
Martin Sijbesma vervaardigt zijn schilderijen vrijwel uitsluitend in de zogenaamde glaceer-techniek (laag over laag) met olieverf op masoniet (houtpaneel) en doek.
Marga Niederer van Huizen uit Hilversum
Geboren in Rotterdam en opgegroeid in Tholen, Zeeland. Ze was als kind altijd al buiten, met haar blote voeten door de slikken lopen. Heerlijk vond ze dat. Altijd kwam ze onder de modder thuis. Vanaf haar 26ste levensjaar heeft ze 18 jaar lang rond gezworven in Nederland en over de wereld. En daarbij verschillende kunst technieken opgepikt. Tegenwoordig woont ze met haar gezin, man en 2 kinderen, alweer ruim 12 jaar in Hilversum. De dozen waren nog niet uitgepakt of ze begon met boetseer lessen bij Christie Rusche. Al snel wilde ze meer weten over klei. In 2011 heeft ze de driejarige keramiekopleiding in Gouda (SBB) plus een extra leerjaar gedaan.
Ze geeft lessen en workshops in eigen atelier en kunst project Loosdrecht.
Je kan wel stellen, dat de klei is blijven plakken.
 
Foktjen Koning uit Amersfoort
Liefde voor sieraden: Dat is waar het mee begon en wat altijd met haar mee is gegaan. Vanaf haar twaalfde is ze al bezig met het maken van sieraden. Meters verzilverd draad verbogen, verbonden en gevormd, om te verkopen op markten in het noorden van het land. Het maken van allerlei sieraden leidde al snel tot een opleiding tot goudsmid op de MTS Vakschool.  Vanuit de Vakschool is ze aan het werk gegaan in het Spiegelkwartier in Amsterdam. Bij een juwelier/antiquair. Een andere richting dan ze in gedachten had maar uiteindelijk de basis voor haar werk
In Amsterdam kwam ze in aanraking met sieraden uit de Victoriaanse tijd. Delicate sieraden, vaak uitbundig en kleurrijk maar ook, bijvoorbeeld, rouwsieraden. Wat al deze sieraden gemeen hebben is dat er iets in gebeurde! Unieke stukken waarin een verhaal zit van de eigenaar dan wel van de maker. Symboliek, liefde en verlies in een kleinood.
Na verloop van tijd is ze zich steeds meer gaan specialiseren in het maken van Herinneringssieraden in Bead Embroidery techniek. Het werken in deze techniek maakt dat ze verhalen mag “vertalen” van mensen na een verlies van een dierbare of bijvoorbeeld een fijne herinnering aan een bepaalde gebeurtenis. Elk stuk is uniek, nodigt uit, vertelt en is persoonlijk. Met kleine rocailles, sieraden, schelpen, stenen, voorwerpen en naald en draad vormt zich een voorstelling. Het verhaal gaat verder.
Connie van Winssen uit Scherpenzeel schildert al 45 jaar. Een groot scala aan onderwerpen is al voorbij gekomen, die allen gemeen hebben dat er (veel) zwart in is gebruikt en dat ze veel contrast hebben, met heldere kleuren.
 Deze periode laat ze geabstraheerde bloemen zien
 
Ad van Dingenen uit Arnhem
Na zijn studie aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven in verschillende technieken, volgde hij een aantal fotografie en creatieve cursussen.
Kenmerkend voor zijn werken zijn de strakke grafische vormen.
Hij vindt het boeiend om te werken met geborsteld aluminium en glas.
Daarbij is de uitdaging een kunstwerk zó te creëren, dat licht het kunstwerk laat leven.
Zijn werken nodigen uit om te kijken en te genieten, vaak zullen ze je verbazen.
Hij werkt niet alleen met glas en aluminium, maar ook kristal en roestvrij staal of combinaties hiervan.
Kleuren en vormen maken het resultaat af.” Donkere tinten zijn nodig om de heldere kleuren eruit te laten springen, zodat deze kleuren kunnen schitteren en sprankelen tot hun maximum”.
 
Trudi de Kreek uit Emmeloord.
 
Het maken van kleding is altijd al een passie geweest. Haar eerste kledingstuk, een rood rokje met geborduurde rand, maakte ze toen ze 7 jaar was. Super trots was ze!
 
Daarna volgden nog vele andere kledingstukken.
 
Omdat ze niet meer afhankelijk wilde zijn van de patronen in de modebladen, besloot ze de opleiding tot kleermaker te volgen bij Stichting de Verenigde Modevakscholen in Nederland.
 
Er ging een wereld voor haar open: ze kon alles maken wat ze maar bedacht!!
 
Dit leidde tot nogal extravagante kleding waarin ze al haar creativiteit kwijt kon -unieke kleding-
 
Na jarenlang in het onderwijs werkzaam te zijn geweest (basisonderwijs en MBO Mode en Kleding) besloot ze de grote stap te wagen en een eigen bedrijf op te zetten.
 
In 2012 opende ze haar eigen atelier in Emmeloord. Een droom was uitgekomen!
 
Daarnaast kan ze zich geheel uitleven op het ontwerpen en maken van haar eigen tassenlijn.
Kleurrijke tassen: een lust voor het oog.
 
Mieke van Zundert uit Zundert.
De techniek van de verhalende beeldjes van Mieke van Zundert wordt vaak abusievelijk omschreven als ‘papier maché’, maar met deze techniek heeft het nog maar heel weinig te maken. Mieke gebruikt weliswaar de eigenschappen van papier, maar met de door haar zelf ontwikkelde werkwijze rondt het proces af met beeldjes die ‘door en door’ geacryliseerd en zeer stevig zijn. Dit wordt bereikt door een logische volgorde van verschillende soorten papier en verschillende lijmverhoudingen. Het moment van 'sluiten' van het materiaal is cruciaal. Mieke laat haar beeldjes groeien van binnen naar buiten. De term mille feuille (duizend laagjes) is absoluut niet overdreven, want de beeldjes groeien laag voor laag, 'als een kind in de moederbuik'. Alleen één wang in een gezichtje wordt al gevormd door 20 snippertjes papier. Mieke van Zundert is een kunstenaar die werkt met grote en kleine menselijke verhalen. Dit komt tot uiting in haar ruimtelijke werk, maar ook in haar schilderijen.  
Terug naar de inhoud