Kunstenaars - te kunst en te keur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunstenaars

Kunstenaars september/oktober 2020

Connie van Winssen
Connie van Winssen wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten.
Het plezier van het schilderen staat altijd voorop.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat.

Ineke Smienk
Ineke Smienk (Utrecht 1956)  woont en werkt in Harmelen alwaar zij haar atelier genaamd "atelier Levend Glas" heeft.
Begonnen met glas-in-lood in 1999 waar zij het ambacht van glazenieren onder de knie kreeg kwamen er in de loop der tijden andere technieken bij zoals glasfusie, tekenen, schilderen en recyclkunst. De connectie tussen deze technieken blijft de fantasie.Nell Verbeek
Nell Verbeek, Utrecht 1941, maakte in 2005 kennis met beeldhouwen via een meerdaagse workshop in Nuth, Limburg.  Een nieuwe 'liefde' was geboren. Sindsdien bewerkt ze met veel plezier 'een steen tot beeld'. Het is als een hechte samenwerking tussen de steen en haar. Als uiteindelijk -na de laatste bewerking- de prachtigste kleuren zichtbaar worden....voelt dat als een cadeautje!

Jos Gielen
Jos Gielen is beeldend kunstenaar. Geboeid door de mens creëert hij bijzondere werken waarin dit thema duidelijk naar voren komt. Zijn uitgangspunt is dat de ene mens niet zonder de andere mens kan. “Samen sterk” is zodoende een terugkerend onderwerp in zijn werk.
Zijn werk kan omschreven worden als abstract en modern. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door het uitbeelden van gestileerde mensengroepen die in een bijna architectonisch verband worden samengebracht.

Toos van Dishoeck
Toos maakt hoogwaardige tassen, sieraden en kleding. De tassen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Maar dat zie je er niet aan af!
Zo is op het materiaal van de ene tas vele kilometers gefietst en is met dat van een andere het leven van mensen gered. Of wellicht reden er auto's overheen, of zwommen er vissen in....

Carla Bultman
Na het volgen van meerdere cursussen en workshops, werkt ze nu zelfstandig in haar atelier. Ze ontwerpt en maakt sjaals, tassen, sieraden, hoeden en objecten. Soms gaat ze uit van een ontwerp, maar meestal laat ze zich leiden door het samenspel van materiaal en kleuren, waarbij organische vormen de boventoon voeren. Regelmatig combineert ze haar viltwerk met andere natuurlijke materialen zoals papiergaren, hout of rubber.

 

Ineke Smienk
Ineke Smienk (Utrecht 1956)  woont en werkt in Harmelen alwaar zij haar atelier genaamd "atelier Levend Glas" heeft.
Begonnen met glas-in-lood in 1999 waar zij het ambacht van glazenieren onder de knie kreeg kwamen er in de loop der tijden andere technieken bij zoals glasfusie, tekenen, schilderen en recyclkunst. De connectie tussen deze technieken blijft de fantasie.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu