Kunstenaars - te kunst en te keur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunstenaars

 

Expositie november / december 2020

Willem Bultman uit Oldebroek voltooide in 1995 een studie leraar tekenen en schilderen aan de Windesheim hogeschool. Vanaf die tijd geeft hij les in zijn eigen atelier. Vanaf 2016 ook in beeldhouwen. Verder werkt hij als autonoom kunstenaar en maakt  schilderijen en beelden.
Zijn werk kenmerkt zich door sfeer en een sterk licht-donkercontrast. Hierbij werkt hij in hoofdzaak figuratief, maar door zijn losse toets ontstaat er toch een vorm van abstractie waardoor er in zijn werk altijd wel iets te raden valt.
Bij te Kunst en te Keur laat hij dit keer schilderijen zien.

Connie van Winssen uit Scherpenzeel wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten.
Het plezier van het schilderen staat altijd voorop.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat. Haar onderwerpen variëren maar deze expositieperiode laat ze vooral dierenportretten zien.

Walda Mees uit Ermelo, opgeleid tot docente beeldende vorming, maakt beelden in klei en brons.
Ze legt vast waar ze van houdt. Meestal zijn het dieren, soms  mensen.
Haar missie: 'De schoonheid tonen van wat we vaak gewoon vinden'.
Opgegroeid in een dorp, met veel buiten spelen,  is de natuur altijd aanwezig en vanzelfsprekend.
De interesse een logisch gevolg. Aan onderwerpen  heeft ze nooit gebrek.

Fotografie is al meer dan 20 jaar een passie van Annemieke Keijzer uit Westbroek. Inspiratie voor haar fotografie vindt ze vooral in landschappen en natuur. Een belangrijk doel is om de sfeer die haar voor ogen staat over te brengen.  Om dit doel te bereiken maakt ze gebruik van creatieve technieken. Hierdoor ontstaan impressionistische en soms ook geabstraheerde beelden, die verbeeldingsruimte bieden.  Ze houdt ervan te experimenteren, haar eigen weg te gaan, weg van vaste regels en ' het bedenken'.

In het werk van Jacqueline van Bergeijk uit Wageningen speelt textiel de hoofdrol.
De figuratieve en abstracte elementen vertellen hun eigen verhaal.
Haar werk is voornamelijk gemaakt van stof. Ze vindt haar inspiratie in allerhande oude, door het leven getekende textiel, bijvoorbeeld op straat gevonden handschoenen, kanten kleedjes of zakdoekjes van een geliefde verwant. In haar handen roepen ze een hele ideeënwereld en vele verhalen op.
Het werk heeft een eigen beeldtaal met figuratieve en abstracte elementen. Het laat zich niet eenduidig interpreteren en doet een beroep op de associaties en herinneringen van de kijker. Inhoudelijk zoekt ze naar een balans tussen kwetsbaarheid en kracht.


Rieke de Graaff uit Huis ter Heide maakt kleurrijke vrolijke beelden met humor!
Omdat ze van strakke vormen houdt, draait ze alle onderdelen van haar beelden op de draaischijf.
Deze vormen, versneden of in het geheel, voegt ze weer samen tot een figuur. Dit is voor haar, telkens weer, een uitdaging en kan verrassend uitpakken!
Bij de afwerking met glazuren maakt ze o.a. gebruik van engobes, oxides, kleurpigmenten en onderglazuren.

Trudie Trip uit Scherpenzeel maakte in haar leven al talloze stenen beelden in Italiaans marmer en hardsteen. Ze zet zich bovendien al jaren in voor de medemens via de stichting Art for All. Die stichting helpt  kinderen in de wereld die getroffen zijn door oorlog, armoede, ziekte en allerlei vormen van geweld. Met kleur, kwast en nog een heleboel meer reizen kunstenaars naar hen toe om hen de mogelijkheid te geven om creatief bezig te zijn. Een kleurtje brengen. O.a. In Thailand, Birma en recentelijk op Lesbos waar Trudie kinderen en jongeren workshops gaf in het maken van sieraden van fietsbanden. Die sieraden zijn behalve heel creatief, een lust voor het oog en ze laat deze expositieperiode een selectie hiervan zien bij te Kunst en te Keur.

Annie Sturing uit Emmen werkt onder de naam Annigje en maakt exclusieve tassen, van strak en stijlvol design tot kleurrijk eigenwijs. Handgemaakt en altijd uniek.
De eerste tas werd gemaakt nadat ze gedroomd had over een tas maken. Ergens tussen slapen en ontwaken was er een helder beeld ontstaan van de tas die ze ging maken. Inmiddels zijn er vele ANNIGJE’s in gebruik over de hele wereld. De tassen zijn altijd unica’s en kenmerken zich door enthousiast kleur gebruik en eigenwijs design.

Kunstenaars september/oktober 2020

Connie van Winssen
Connie van Winssen wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten.
Het plezier van het schilderen staat altijd voorop.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat.

Ineke Smienk
Ineke Smienk woont en werkt in Harmelen alwaar zij haar atelier genaamd "atelier Levend Glas" heeft.
Begonnen met glas-in-lood in 1999 waar zij het ambacht van glazenieren onder de knie kreeg kwamen er in de loop der tijden andere technieken bij zoals glasfusie, tekenen, schilderen en recyclkunst. De connectie tussen deze technieken blijft de fantasie.
Deze expositie toont zij zowel haar pentekeningen als haar kleurige glasfusiewerkNell Verbeek
Nell Verbeek, uit Utrecht, maakte in 2005 kennis met beeldhouwen via een meerdaagse workshop in Nuth, Limburg.  Een nieuwe 'liefde' was geboren. Sindsdien bewerkt ze met veel plezier 'een steen tot beeld'. Het is als een hechte samenwerking tussen de steen en haar. Als uiteindelijk -na de laatste bewerking- de prachtigste kleuren zichtbaar worden....voelt dat als een cadeautje!

Jos Gielen
Jos Gielen is beeldend kunstenaar in Zuid-Beijerland. Geboeid door de mens creëert hij bijzondere werken waarin dit thema duidelijk naar voren komt. Zijn uitgangspunt is dat de ene mens niet zonder de andere mens kan. “Samen sterk” is zodoende een terugkerend onderwerp in zijn werk.
Zijn werk kan omschreven worden als abstract en modern. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door het uitbeelden van gestileerde mensengroepen die in een bijna architectonisch verband worden samengebracht.

Toos van Dishoeck
Toos maakt hoogwaardige tassen, sieraden en kleding. De tassen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Maar dat zie je er niet aan af!
Zo is op het materiaal van de ene tas vele kilometers gefietst en is met dat van een andere het leven van mensen gered. Of wellicht reden er auto's overheen, of zwommen er vissen in....

Carla Bultman
Carla woont in Oldebroek. Na het volgen van meerdere cursussen en workshops, werkt ze nu zelfstandig in haar atelier. Ze ontwerpt en maakt sjaals, tassen, sieraden, hoeden en objecten. Soms gaat ze uit van een ontwerp, maar meestal laat ze zich leiden door het samenspel van materiaal en kleuren, waarbij organische vormen de boventoon voeren. Regelmatig combineert ze haar viltwerk met andere natuurlijke materialen zoals papiergaren, hout of rubber.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu