Web Analytics Made Easy - StatCounter

Kunstenaars - te kunst en te keur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

KunstenaarsExpositie Januari - Februari 2021


______________

Jacques Vledder uit Arnhem is van vele markten thuis. Hij heeft zijn opleiding gevolgd bij kunstacademie Artez en beheerst Schilderen, etsen, digitale kunst, ruimtelijke kunst en fotografie.
Hij laat deze keer digitale kunst zien uit de serie “gevormd land”.
Het Digitale Werk uit zijn thema ''Gevormd Land'' heeft alles te maken met de vormende factor ‘’de mens’’ en welke invloed deze kan uitoefenen op zijn omgeving. De omgeving laat zich in dit verband breder typeren; als directe natuurlijke omgeving maar ook als maatschappelijke en wereldse omgeving.


Ans van der Zweep  uit Renkum zegt: Het kleurrijke, de humor,het avontuur en de uitdaging horen bij het leven. Dit  'leven' breng ik met fijngevoeligheid over op mijn etsen. Het etsen is al een uitdaging op zich. Lege zinkplaten en na dagen soms weken, de ets. Het blijft een avontuur. Het vult mijn dagelijks bestaan en ik kan niet meer zonder. Elke ets leert mij weer iets van de techniek en zolang die onuitputtelijk is ben ik dat ook. Mijn leven is voor een groot deel "etsen" maar in de zomermaanden mag ik ook erg graag lekker buiten beelden maken.

Silene van Waveren uit Den Dolder heeft o.a. een modeopleiding gevolgd. Driedimensionaal werken is voor haar hét medium waarmee zij als kunstenaar haar verhaal, haar wereld kan verbeelden. Elk object is uniek, omdat zij niet met mallen werkt.
Silene is een ‘dromer’ en wordt geïnspireerd door haar omgeving. Zoals zij zelf zegt: ‘Als ik vorm, dan stap ik in mijn droomwereld, waar ik loskom van de aarde’. Ze haalt haar inspiratie uit de omgeving, natuur, eeuwenoude tradities, religie en rituelen.
Zo maakt zij bijvoorbeeld Catwalkladies (slanke vrouwen), die ontstaan zijn uit haar modeverleden, voor elke vrouw ontwerpt zij een ander outfit. De “Bettie objecten”:


Joek van Draanen uit Almere is al geruime tijd actief als beeldend kunstenaar. Als zoon van een edelsmid, is de kunst hem met de paplepel ingegoten
Het werk is gemaakt van het harde glas, gecombineerd met brons. Met deze materialen is hij in staat om een sculptuur te vormen met een uniek aangezicht. De groen harde massa van het gesmolten glas blijft in beginsel transparant. Maar de wereld er achter is de wereld ervoor geworden
De sculpturen, abstract of abstraherend, nodigen ons uit deelgenoot te worden van de wereld die er achter schuil gaat.

Arno Goossens uit Amersfoort. Als bioloog en beeldhouwer wordt hij geïnspireerd door de natuur, vooral door dieren , hun vormen en beweging. Hij gebruikt de dieren om zijn gevoelens te verbeelden door een typische houding en het gedrag te kiezen van een dier Het is niet zijn bedoeling om een exacte kopie te maken van het dier in zijn houding. Het is zijn interpretatie van het gedrag en de beweging van het dier. Hij wil de dieren in zo‘n houding weergeven dat het lijkt alsof ze gaan bewegen.
De beelden worden “cire perdu” , verloren was, gegoten

Marjon van Trigt uit Amsterdam werkt onder de naam Nojram
In 2007 kwam zij op het idee om van fietsbinnenbanden tassen te gaan maken. De prototypes zagen er veelbelovend uit. Nadat de industriële naaimachine aangeschaft kon worden, werd het serieus. Het recyclen van afvalproducten vormt een belangrijk aspect in haar visie en inspiratie. “Het is een bevredigend gevoel om de grote afvalberg, die wij produceren een tweede leven te geven en hierdoor de wereld een beetje mooier te maken”.  Inmiddels heeft het assortiment zich uitgebreid en werkt Nojram  ook in opdracht.
“Het zou prachtig zijn als ik van mijn creaties gemaakt van afvalproducten zou kunnen leven en mensen inspireer tot recyclen voor een mooiere wereld”. “

Papier hier
Biediebiedie is de naam van het Utrechtse atelier waar
Marissa van der Valk sinds 2018 professioneel papieren sieraden maakt. De naam is een knipoog naar het Engelse woord ‘bead’ dat ‘kraal’ betekent.
Al haar werk heeft een eigen, uniek verhaal: ze maakt bijvoorbeeld een armband van gerecycled papier, verwerkt persoonlijke spullen in een halssieraad of laat een ring letterlijk en figuurlijk de weg wijzen.
Daarnaast kenmerkt haar ‘wearable art’ zich door felle kleuren en de materiaalkeuze: papier. Het is haar favoriete materiaal omdat het heel sterk is, zich in (bijna) alles laat vormen en je er eindeloos veel technieken op los kunt laten.

Connie van Winssen uit Scherpenzeel wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten.
Het plezier van het schilderen staat altijd voorop.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat.
Ditmaal exposeert zij de mensExpositie november / december 2020

____________

Willem Bultman uit Oldebroek voltooide in 1995 een studie leraar tekenen en schilderen aan de Windesheim hogeschool. Vanaf die tijd geeft hij les in zijn eigen atelier. Vanaf 2016 ook in beeldhouwen. Verder werkt hij als autonoom kunstenaar en maakt  schilderijen en beelden.
Zijn werk kenmerkt zich door sfeer en een sterk licht-donkercontrast. Hierbij werkt hij in hoofdzaak figuratief, maar door zijn losse toets ontstaat er toch een vorm van abstractie waardoor er in zijn werk altijd wel iets te raden valt.
Bij te Kunst en te Keur laat hij dit keer schilderijen zien.

Connie van Winssen uit Scherpenzeel wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten.
Het plezier van het schilderen staat altijd voorop.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat. Haar onderwerpen variëren maar deze expositieperiode laat ze vooral dierenportretten zien.

Walda Mees uit Ermelo, opgeleid tot docente beeldende vorming, maakt beelden in klei en brons.
Ze legt vast waar ze van houdt. Meestal zijn het dieren, soms  mensen.
Haar missie: 'De schoonheid tonen van wat we vaak gewoon vinden'.
Opgegroeid in een dorp, met veel buiten spelen,  is de natuur altijd aanwezig en vanzelfsprekend.
De interesse een logisch gevolg. Aan onderwerpen  heeft ze nooit gebrek.

Fotografie is al meer dan 20 jaar een passie van Annemieke Keijzer uit Westbroek. Inspiratie voor haar fotografie vindt ze vooral in landschappen en natuur. Een belangrijk doel is om de sfeer die haar voor ogen staat over te brengen.  Om dit doel te bereiken maakt ze gebruik van creatieve technieken. Hierdoor ontstaan impressionistische en soms ook geabstraheerde beelden, die verbeeldingsruimte bieden.  Ze houdt ervan te experimenteren, haar eigen weg te gaan, weg van vaste regels en ' het bedenken'.

In het werk van Jacqueline van Bergeijk uit Wageningen speelt textiel de hoofdrol.
De figuratieve en abstracte elementen vertellen hun eigen verhaal.
Haar werk is voornamelijk gemaakt van stof. Ze vindt haar inspiratie in allerhande oude, door het leven getekende textiel, bijvoorbeeld op straat gevonden handschoenen, kanten kleedjes of zakdoekjes van een geliefde verwant. In haar handen roepen ze een hele ideeënwereld en vele verhalen op.
Het werk heeft een eigen beeldtaal met figuratieve en abstracte elementen. Het laat zich niet eenduidig interpreteren en doet een beroep op de associaties en herinneringen van de kijker. Inhoudelijk zoekt ze naar een balans tussen kwetsbaarheid en kracht.


Rieke de Graaff uit Huis ter Heide maakt kleurrijke vrolijke beelden met humor!
Omdat ze van strakke vormen houdt, draait ze alle onderdelen van haar beelden op de draaischijf.
Deze vormen, versneden of in het geheel, voegt ze weer samen tot een figuur. Dit is voor haar, telkens weer, een uitdaging en kan verrassend uitpakken!
Bij de afwerking met glazuren maakt ze o.a. gebruik van engobes, oxides, kleurpigmenten en onderglazuren.

Trudie Trip uit Scherpenzeel maakte in haar leven al talloze stenen beelden in Italiaans marmer en hardsteen. Ze zet zich bovendien al jaren in voor de medemens via de stichting Art for All. Die stichting helpt  kinderen in de wereld die getroffen zijn door oorlog, armoede, ziekte en allerlei vormen van geweld. Met kleur, kwast en nog een heleboel meer reizen kunstenaars naar hen toe om hen de mogelijkheid te geven om creatief bezig te zijn. Een kleurtje brengen. O.a. In Thailand, Birma en recentelijk op Lesbos waar Trudie kinderen en jongeren workshops gaf in het maken van sieraden van fietsbanden. Die sieraden zijn behalve heel creatief, een lust voor het oog en ze laat deze expositieperiode een selectie hiervan zien bij te Kunst en te Keur.

Annie Sturing uit Emmen werkt onder de naam Annigje en maakt exclusieve tassen, van strak en stijlvol design tot kleurrijk eigenwijs. Handgemaakt en altijd uniek.
De eerste tas werd gemaakt nadat ze gedroomd had over een tas maken. Ergens tussen slapen en ontwaken was er een helder beeld ontstaan van de tas die ze ging maken. Inmiddels zijn er vele ANNIGJE’s in gebruik over de hele wereld. De tassen zijn altijd unica’s en kenmerken zich door enthousiast kleur gebruik en eigenwijs design.Kunstenaars september/oktober 2020


______________

Connie van Winssen
Connie van Winssen wordt geïnspireerd door organische vormen.
Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf.
Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten.
Het plezier van het schilderen staat altijd voorop.
Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat.

Ineke Smienk
Ineke Smienk woont en werkt in Harmelen alwaar zij haar atelier genaamd "atelier Levend Glas" heeft.
Begonnen met glas-in-lood in 1999 waar zij het ambacht van glazenieren onder de knie kreeg kwamen er in de loop der tijden andere technieken bij zoals glasfusie, tekenen, schilderen en recyclkunst. De connectie tussen deze technieken blijft de fantasie.
Deze expositie toont zij zowel haar pentekeningen als haar kleurige glasfusiewerkNell Verbeek
Nell Verbeek, uit Utrecht, maakte in 2005 kennis met beeldhouwen via een meerdaagse workshop in Nuth, Limburg.  Een nieuwe 'liefde' was geboren. Sindsdien bewerkt ze met veel plezier 'een steen tot beeld'. Het is als een hechte samenwerking tussen de steen en haar. Als uiteindelijk -na de laatste bewerking- de prachtigste kleuren zichtbaar worden....voelt dat als een cadeautje!

Jos Gielen
Jos Gielen is beeldend kunstenaar in Zuid-Beijerland. Geboeid door de mens creëert hij bijzondere werken waarin dit thema duidelijk naar voren komt. Zijn uitgangspunt is dat de ene mens niet zonder de andere mens kan. “Samen sterk” is zodoende een terugkerend onderwerp in zijn werk.
Zijn werk kan omschreven worden als abstract en modern. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door het uitbeelden van gestileerde mensengroepen die in een bijna architectonisch verband worden samengebracht.

Toos van Dishoeck
Toos maakt hoogwaardige tassen, sieraden en kleding. De tassen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Maar dat zie je er niet aan af!
Zo is op het materiaal van de ene tas vele kilometers gefietst en is met dat van een andere het leven van mensen gered. Of wellicht reden er auto's overheen, of zwommen er vissen in....

Carla Bultman
Carla woont in Oldebroek. Na het volgen van meerdere cursussen en workshops, werkt ze nu zelfstandig in haar atelier. Ze ontwerpt en maakt sjaals, tassen, sieraden, hoeden en objecten. Soms gaat ze uit van een ontwerp, maar meestal laat ze zich leiden door het samenspel van materiaal en kleuren, waarbij organische vormen de boventoon voeren. Regelmatig combineert ze haar viltwerk met andere natuurlijke materialen zoals papiergaren, hout of rubber.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu